VVOJ-prijs voor Kadir van Lohuizen

02-december

Freelance fotograaf Kadir van Lohuizen is op 1 december 2005 winnaar van de VVOJ-prijs geworden, in de categorie audiovisueel. Hij won deze jaarlijkse prijs van de Vereniging van onderzoeksjournalisten voor zijn reportage 'Diamond matters. The journey of a diamond.', gepubliceerd in Vrij Nederland in februari 2005.

De VVOJ-prijs is een erkenning van en een eerbetoon aan het beste in de Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek. De prijs stelt zich bovendien ten doel de professionaliteit van de onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen te bevorderen.

De fotoreportage 'Diamond matters. The journey of a diamond.' is integraal te vinden op de website van Kadir van Lohuizen.
Rudie Kagie schreef het begeleidende verhaal bij de reportage in Vrij Nederland op 12 februari 2005.

De jury bestond uit: Harm van den Berg (NRC Handelsblad), Rik van Cauwelaert (Knack), Ton van Dijk (freelance journalist en docent journalistiek Rijksuniversiteit Groningen), Yvonne Gnirrep (docent journalistiek aan de Universiteit van Groningen), Ineke Jungschleger (gepensioneerd Volkskrantredacteur), Geert-Jan Laan (ex-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden), Gerard van Westerloo (freelance journalist o.a. Vrij Nederland en NRC Handelsblad).

Zie ook de website van Kadir van Lohuizen.

 

Neem nu een
abonnement
Jaar
Half jaar
Kwartaal
Proef
Papier en digitaal
Alleen digitaal