Eén moment...
vn.nl
5 sterren thriller
De eerlijke vinder - Stephen King
Een meesterlijke, gruwelijk spannende thriller over een lezer wiens obsessie voor een schrijver veel te ver gaat. Met in de hoofdrol het trio onwaarschijnlijke en zegevierende helden dat King introduceerde in Mr. Mercedes, dat werd genomineerd voor de Edgar Award.
€ 19,99
 
Levertijd:
5 sterren thriller
Erfschuld - Arnaldur Indridason
Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak – maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?
€ 19,99
 
Levertijd:
Goethe. Kunstwerk van het leven - Rüdiger Safranski
'Goethe. Kunstwerk van het leven' is niet de eerste biografie van Goethe maar het is zeker de meest gezaghebbende. Rüdiger Safranski is een van de grootste biografen van onze tijd en zijn ongeëvenaarde kennis van en fascinatie met zijn onderwerp zijn al gebleken uit zijn beroemde biografie van Schiller en zijn portret van de vriendschap tussen Schiller en Goethe. Hij baseert zich zo veel mogelijk op de primaire bronnen: het werk zelf, brieven en dagboeken, getuigenissen van tijdgenoten. Het uitzonderlijk rijke leven van Goethe wordt door Safranski op magistrale wijze verbeeld.
€ 44,99
 
Levertijd:
VN Thriller van het Jaar
Het meisje in de trein - Paula Hawkins
Het uiterst originele thrillerdebuut van de Britse journaliste en schrijfster Paula Hawkins is een thriller met een twist, en nog een twist, en met een geweldig hoofdpersonage dat vanuit een trein een misdaad denkt te hebben gezien. Maar: wat moeten we geloven van wat ze ons vertelt? Hawkins confronteert de lezer briljant met zijn vooroordelen over mannen en vrouwen in thrillers, en over daders en slachtoffers, tot aan het allerlaatste verrassende einde toe. Een vernieuwend boek dat je in één nacht uitleest, waarna je toch anders in de trein zit, en anders naar buiten kijkt.
€ 19,95
 
Levertijd:
Zeldzame Aarden - Sandro Veronesi
Binnen een tijdsbestek van 24 uur verliest een man de controle over zijn gehele leven. Deze man is Pietro Paladini, de statische held uit Kalme chaos, die wij negen jaar later in een omgekeerde situatie tegenkomen, dolend op zoek naar het gewone leven dat hij plotseling is kwijtgeraakt, of - en dat zal zijn ontdekking zijn - dat hij nooit echt heeft gehad.
€ 19,95
 
Levertijd:
5 sterren thriller
Vernietiging - Jeff Vandermeer
Deel 1 van de Southern Reach-trilogie, die over de grens van de thriller heen reikt naar sciencefiction en filosofie. Een team onderzoekers wordt een geheimzinnig gebied ingestuurd en komt er zeer merkwaardige, ongrijpbare verschijnselen tegen. Onderling stijgt de spanning. Wij volgen het door de ogen van een vrouw die haar man in de vorige expeditie verloor. Een pageturner van jewelste, en ook stilistisch zeer mooi. Hoe gaan wij met de natuur om, vertroebelt onze manier van kijken niet onze blik op de werkelijkheid, dat soort intrigerende vragen stelt VanderMeer aan de orde
€ 18,50
 
Levertijd:
Eerst € 129,95
Burkely Tas Coral
100% rundlederen tas met zichtbare nerf. Formaat 20 x 40 cm.
€ 89,95
Abonneeprijs € 79,95
Levertijd:
Ketters - Ayaan Hirsi Ali
Ayaan Hirsi Ali daagt de jihadisten onverschrokken uit en beschrijft wat islamieten moeten doen om hun religie van de 7e naar de 21ste eeuw te tillen. Het Westen moet ophouden concessies te doen, want Islam is geen vredelievende religie, zegt ze. Niet degenen die tegen de vrijheid van meningsuiting zijn, maar hervormingsgezinde Moslims verdienen onze steun. Ketters is geen oproep tot strijd maar een pleidooi voor vreedzame verandering en mondiale tolerantie.
€ 19,99
 
Levertijd:
Speelbal van sjeiks - Judith Spiegel
In de stad Sana’a in Jemen zijn Judith Spiegel en haar man op weg naar de wasserette als ze door gewapende mannen een auto in worden gecommandeerd. Hun ontvoering zal zes maanden duren. Nauwelijks veilig terug in Nederland gaat Spiegel op onderzoek uit: ze moet en zal erachter komen wat er precies in de afgelopen maanden is gebeurd. Haar koelbloedigheid heeft haar door de ontvoering geholpen, en met diezelfde koelbloedige vastberadenheid probeert ze de feiten te achterhalen van de ontvoering zelf en de geheime inspanningen om hen vrij te krijgen.
€ 19,99
 
Levertijd:
5 sterren thriller
De slaap en de dood - A.J. Kazinski
Niels Bentzon, gijzelingsonderhandelaar bij de politie, moest haar aan het praten zien te krijgen. Maar het is hem niet gelukt; ze sprong haar dood tegemoet. Niels blijft alleen achter op de brug: wie was zij en waar vluchtte ze voor? De vrouw blijkt soliste bij het Koninklijk Ballet te zijn en wordt al twee dagen vermist. De autopsie werpt een heel nieuw licht op de zaak: de vrouw is eerder verdronken en werd net voordat ze sprong weer tot leven gewekt …
€ 19,95
 
Levertijd:
Boekenstandaard Scarlett Rood
Met deze boekenstandaard kunt u aan tafel ontspannen een boek lezen. Ook ideaal om een kookboek leesbaar en vlekkeloos te houden tijdens het koken.
€ 29,90
Abonneeprijs € 25,90
Levertijd:
Europa in sepia - Dubravka Ugrešic
Met compassie en vol melancholische twijfel schrijft ze in deze essaybundel over de verdwijning van de toekomst, de zorg over het feit dat er geen nieuwe utopieën zijn verschenen na de ineenstorting van het communisme, en hoe onze tijd er een is van ongebreidelde nostalgie en zucht naar het verleden. Getemperd door Ugrešic’ lichte toon en haar instinct voor het absurde, is Europa is sepia een bundel vol betoverende wanhoop.
€ 24,95
 
Levertijd:
5 sterren thriller
Leven of dood - Michael Robotham
Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is. In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd door bewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn. Maar dan verdwijnt Audie de dag voor hij vrijkomt. Iedereen jaagt op hem, maar Audie heeft één doel: hij moet een leven redden voor het te laat is...
€ 19,90
 
Levertijd:
Opwindradio Lynx
Met deze radio heeft u altijd muziek en licht bij de hand, zonder dat er batterijen voor nodig zijn! Het enige wat u hoeft te doen is de radio in de zon te leggen of aan de hendel te draaien en de radio laadt zichzelf op.
€ 39,95
 
Levertijd:
De ziel van de marionet - John Gray
'De ziel van de marionet' van John Gray is een filosofische zoektocht naar de vrijheid van de mens. De moderne mens verblindt zichzelf met de illusie van een vrije wil, want grote krachten - op biologisch, fysiek en metafysisch niveau - beperken ons immers enorm. Toch blijven we onszelf voor de gek houden: van vroege wereldveroveraars als de Azteken tot aan moderne wetenschappers geloven we in de vrije wil. 'De ziel van de marionet' is een inspirerende en prikkelende beschouwing op de (vermeende) vrijheid van de mens.
€ 18,99
 
Levertijd:
Een manier van leven - Peter Bieri
Met voorbeelden uit alledaagse situaties en uit de literatuur onderzoekt Peter Bieri hoe onze waardigheid wordt bepaald door de wijze waarop wij omgaan met anderen en met onszelf. Hij laat zien hoe die waardigheid tot uitdrukking komt in de manier waarop we begrippen als zelfstandigheid, waarachtigheid en zuivere betrekkingen tot maatstaf van ons handelen maken. Want waardigheid is geen abstract begrip, het is een manier van leven.
€ 34,95
 
Levertijd:
En de akker is de wereld - Dola de Jong
Aart en Lies besluiten – jong verliefd – Nederland te verlaten vanwege de oorlogsdreiging. Zij reizen met hun woonwagen naar het zuiden en komen in de vrijhaven Tanger aan. Onderweg ontfermen zij zich over kinderen die op de vlucht hun ouders zijn kwijtgeraakt. Samen vormen ze een bijzonder gezin. Aart huurt een akker iets buiten de stad en bewerkt die samen met de kinderen. Het gezin leeft in armoede en de Nederlandse consul is afwijzend als Aart om hulp vraagt. Ze zijn immers geen refugiés, want ze zijn al voor de oorlog uitbrak vertrokken. Het valt niet mee een nieuw bestaan op te bouwen. Als Aart dan ook nog gevangen wordt gezet vanwege een misverstand, neemt de 18-jarige Hans het heft in handen. Hij houdt er echter geen rekening mee dat Tanger vol zit met nazispionnen...
€ 21,90
 
Levertijd:
J - Howard Jacobson
Kevern weet niet waarom zijn vader altijd twee vingers over zijn lippen legde wanneer hij een woord uitsprak dat met een j begon. Hij heeft geleerd om geen vragen te stellen, maar desondanks blijft hij later in zijn leven naar antwoorden zoeken. Dat leven wordt overschaduwd door een ingrijpende gebeurtenis, een catastrofe uit het verleden die in de nevelen van argwaan, ontkenning en verontschuldiging is gehuld en waarnaar slechts wordt verwezen met de omschrijving 'wat er was gebeurd, indien het was gebeurd'.
€ 22,50
 
Levertijd:
Compassie - Stephan Enter
Het leven van Frank van Luijn, bijna veertig, kabbelt al decennialang gemoedelijk van relatie naar relatie. Hij verkiest een bestaan zonder verplichtingen boven de schrale eentonigheid van jaar in jaar uit opgescheept zitten met één partner. Wanneer hij een kennis het fenomeen internetdating hoort beschrijven als een 'grote snoeppot' besluit hij zich, deels uit rusteloosheid en deels uit vrijblijvende nieuwsgierigheid, in te schrijven. En daar gebeurt het onverwachte: na enkele teleurstellende ervaringen valt hij als een blok voor de half-Duitse Jessica. Zijn leven verandert, hijzelf verandert, het geluk lijkt hem toe te lachen - tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.
€ 17,50
 
Levertijd:
Onrust. Het leven van Jacob Israël de Haan.
Drie revolverschoten maakten op maandag 30 juni 1924 een einde aan het leven van de Joods-Nederlandse schrijver Jacob Israël de Haan, een groot dichter, bekend jurist en geëngageerd journalist. Hoewel de in 1919 naar Palestina geëmigreerde De Haan eerder met de dood was bedreigd, was hij blijven polemiseren met de zionisten, die in zijn ogen een antigodsdienstige en anti-Arabische politiek voerden. Jan Fontijn schreef met Onrust een indringende biografie van een veelbewogen leven en het verhaal van een politieke moord die de wereld schokte.
€ 49,90
 
Levertijd:
5 sterren thriller
Irène - Pierre Lemaître
Vanaf de eerste gruwelijke moord is het commandant Camille Verhoeven meteen duidelijk: deze zaak is anders dan alle andere. Verschillende moorden volgen en Verhoeven kiest voor onorthodoxe opsporingsmethoden. De pers, de rechter en de hoofdcommissaris van de politie zijn het daar niet mee eens en keren zich tegen de typische werkwijze van de commandant. Verhoeven staat alleen en raakt verwikkeld in een ingewikkelde persoonlijke strijd met de moordenaar. Wie heeft er het minst te verliezen? Wie zal er winnen? En kan er iemand winnen?
€ 10,00
 
Levertijd:
Alleen maar helden - Charles Lewinsky
Winter 1944. Een kleine filmploeg strijkt neer in de Beierse Alpen om daar een vurige propagandafilm op te nemen, een hart onder de riem voor het Duitse volk. Maar de komende nederlaag van de Duitsers begint zich steeds scherper af te tekenen, waardoor ook het karakter van de film verandert. In plaats van een propagandafilm wordt het een verzetsfilm tegen de nazi's. Uit telkens nieuwe leugens en uitvluchten ontstaat een web van intriges en onverwachte gebeurtenissen. Zelfs het leven van de filmmakers komt op het spel te staan.
€ 22,50
 
Levertijd:
Ginkgo solar boom
De milieuvriendelijke oplader voor al uw mobiele apparaten!
€ 119,95
Abonneeprijs € 109,95
Levertijd:
Vergeten reus - Kazuo Ishiguro
Een oud echtpaar onderneemt een tocht door een woest landschap van mist en regen, op zoek naar een zoon die ze in geen jaren hebben gezien. De vergeten reus is een sublieme, ontroerende roman over collectief vergeten, liefde, wraak en oorlog. Het levert een nieuw hoogtepunt op in het oeuvre van een literaire grootmeester.
€ 24,99
 
Levertijd:
5 sterren thriller
Payback - Mike Nicol
De voormalige wapensmokkelaars Mace Bishop en Pylon Buso hopen eindelijk een ontspannen leven te gaan leiden in Kaapstad. Met hun nieuwe beveiligingsservice voor welvarende toeristen lijkt dat te lukken, tot Mace ingehaald wordt door zijn verleden. Hij moet nog één gevaarlijke klus klaren en krijgt te maken met een vijand van formaat: Sheemina February, een advocate met ijsblauwe ogen, een passie voor geweld en een zwarte handschoen aan haar linkerhand. Wie is deze engel der wrake?
€ 19,95
 
Levertijd:
Edges of the Experiment - Marie-José Jongerius e.a.
Het is een mythisch landschap dat Marie-José Jongerius vastlegde in het uiterste zuidwesten van de Verenigde Staten. Death Valley, de Mohave Desert, Eagle Mountain, Grand Canyon. Maar wat schuilt er achter dat scherm van mythes?
€ 49,99
 
Levertijd:
De onderwaterzwemmer - P.F. Thomése
Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de 14-jarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten. De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over verlies, gemis en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht – maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.
€ 19,99
 
Levertijd:
Magdalena - Maarten 't Hart
Het langverwachte boek van Maarten 't Hart over zijn moeder ‘Na mijn dood,’ zei de moeder van Maarten ’t Hart vaak, ‘kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef.’
€ 19,99
 
Levertijd:
Philosopher ou faire l'amour - Ruwen Ogien
[Frans] Philosopher ou faire l'amour', een boek dat leest als een pleidooi voor het intellect - óók als het gaat om de bestudering van emoties, gevoelens en passie. En het is ook een boek met humor. De auteur zet Shakespeare, Proust en Goethe hardhandig opzij omdat ze 'een rem zijn op de vrije gedachtevorming over de liefde'. In ruil daarvoor citeert hij ruimschoots uit het werk van Edith Piaf, Amy Winehouse, Jacques Brel en Stromae.
€ 12,99
 
Levertijd:
Top show - Michel van Egmond en Jan Hillenius
Na zeven turbulente jaren is er een einde gekomen aan Voetbal International op televisie. Eindredacteur Jan Hillenius en bestsellerschrijver Michel van Egmond blikken terug. Topshow is een bij vlagen hilarische schets van de gang van zaken achter de schermen van Nederlands meest besproken voetbalpraatprogramma. Een onthullende blik in de wereld van de commerciële televisie en een intiem portret van de hoofdrolspelers, geschreven vanuit de coulissen. Het gaat over vriendschap, ruzie, humor, over opzwellende ego's, botsende karakters en de eeuwige fascinatie voor de bal. Is het nu allemaal echt of niet?
€ 19,95
 
Levertijd:
In ogenschouw - Julian Barnes
Julian Barnes heeft kunst en literatuur zelf moeten ontdekken, en dat gebeurde pas op latere leeftijd. Op een dag bezocht hij het Musée Gustave Moreau en werd getroffen door zijn ongewone, weelderige werk. De mystiek van de schilderijen in combinatie met het feit dat hij een 'eigen ontdekking' had gedaan, zette hem in vuur en vlam. Julian Barnes weet hoe kunst je hart kan veroveren. Hij neemt de lezer mee op ontdekkingsreis langs de romantiek, het realisme naar zijn favoriete stroming, het modernisme.
€ 24,99
 
Levertijd:
De man die de taal van de slangen sprak - Andrus Kivirähk
Dit is het wonderbaarlijke verhaal van een klein volk aan de rand van het middeleeuwse, christelijke Europa dat eeuwenlang kon voortbestaan omdat de mensen in staat waren de taal van de slangen te spreken. Niettemin hebben deze woudmensen langzaam maar zeker hun identiteit verloren: ze verlieten het bos om in dorpen te gaan wonen en brood te eten dat naar kots smaakt. Leemet, de held van dit verhaal, is de laatste die de slangentaal kent; de laatste die op zoek zou kunnen gaan naar de geheime verblijfplaats van de mythische Oerkikker, die het land zou verdedigen, maar in een eeuwigdurende slaap is gevallen.
€ 19,90
 
Levertijd:
Brolly paraplu
Brolly is de ecologische oplossing in het hogere segment voor regenachtige dagen!
€ 19,95
 
Levertijd:
Playground - James Mollison & Jon Ronson
James Mollison fotografeerde spelende kinderen op schoolpleinen over de hele wereld. Op het speelplein wordt de orde bevochten buiten het bereik van de volwassenen. Mollison bundelde zijn foto’s in een mooi, dik boek en vroeg journalist Jon Ronson er een inleiding bij te schrijven.
€ 40,99
 
Levertijd:
Het digitale proletariaat - Hans Schnitzler
In Het digitale proletariaat wordt de ontstaansgeschiedenis van een eigentijdse klasse geschetst. De digitale proletariër is een mens van wie het hele bewustzijn - zijn aandacht, emoties en vriendschappen, zijn ideeën en fantasieën - tot koopwaar is gereduceerd.
€ 19,90
 
Levertijd:
Bloot of bedekt - Mineke Schipper
Overal zijn kledingvoorschriften bedacht, vooral voor vrouwen. Wie blote borsten of armen gewend is, kijkt er niet van op, maar wie zelf bedekt rondloopt vindt ze schokkend. Culturen en religies met eigen regels om weerbarstig bloot in toom te houden worden vandaag met verwarrend andere opvattingen geconfronteerd - van protest tegen bloot tot bloot als protest. Mineke Schipper laat in dit boek een verrassend licht schijnen op de geschiedenis van onze blote of bedekte zichtbaarheid.
€ 19,95
 
Levertijd:
Puur en eerlijk - Teun van de Keuken
Puur en eerlijk is het vrolijke verslag van een man die het goede probeert te doen in onze complexe wereld. Maar die daarin geregeld jammerlijk weet te falen.
€ 12,90
 
Levertijd:
Orgelman - Mark Schaevers
Orgelman verhaalt de wonderlijke wedergeboorte van een door Hitler vernietigd kunstenaar: Felix Nussbaum. Hoe deze dolende orgelman alsnog een echo wist te vinden, is een buitengewoon en spannend stuk geschiedenis van de Lage Landen dat nog op een verteller wachtte.
€ 19,99
 
Levertijd:
Levenswerk - Paul Auster
Levenswerk geeft een veelzijdig portret van de passies en inzichten van een van de grootste schrijvers van onze tijd. Een groot deel van de in deze bundel opgenomen stukken zijn nog niet eerder in vertaling verschenen. Auster schrijft over uiteenlopende onderwerpen als zijn jeugd, het schrijverschap en zijn geliefde typemachine, over schrijvers als Franz Kafka, Knut Hamsun en Samuel Beckett, over Franse poëzie en beeldende kunst, en over de stad New York en de aanslagen van 11 september 2001.
€ 49,90
 
Levertijd:
Het leven is niet leuk als je je mond houdt - Peter Henk Steenhuis
Filosoof en arts Marli Huijer, de opvolger van René Gude als Denker des Vaderlands, is geen studeerkamergeleerde, al schreef ze meerdere boeken, zoals het recente Ritme en Discipline. Ze is geen tegen-, geen mee-, maar een tussendenker, ze wil de stemmen van allerlei verschillende mensen laten klinken.
€ 12,50
 
Levertijd:
De eerste foute man - Miranda July
Als Cheryl zich laat strikken om de excentrieke eenentwintigjarige dochter van haar werkgevers een tijdje in huis te nemen, wordt haar geordende wereldje volledig op zijn kop gezet. Toch slaagt uitgerekend de egoïstische, wrede, losbandige Clee erin Cheryl met haar neus op de feiten te drukken en haar onverwacht de liefde van haar leven te bezorgen.
€ 19,90
 
Levertijd:
De verschrikkelijke kinderen van de nieuwe tijd - Peter Sloterdijk
In De verschrikkelijke kinderen van de nieuwe tijd ontwikkelt Peter Sloterdijk een opzienbarende kritiek op de vrijheidsdrang van de hedendaagse mens. In tegenstelling tot eerdere generaties breken de generaties vanaf de achttiende eeuw steeds weer opnieuw met hun ouders. Iedere mens moet zichzelf uitvinden, geen levenspad ligt vanaf de geboorte vast. In zekere zin zijn wij allemaal bastaards geworden, schepsels zonder duidelijke genealogie. Sloterdijk schetst een meeslepend, maar diepzwart portret van de moderne mens.
€ 34,90
 
Levertijd:
Het nulnummer - Umberto Eco
Met 'Het nulnummer' waagt Eco zich voor het eerst aan een roman die zich afspeelt in de recente geschiedenis. Plaats van handeling is Milaan, 1992, twee jaar voor de eerste verkiezingsoverwinning van Silvio Berlusconi. Een groep journalisten is bezig voor een nieuwe krant een aantal nulnummers te schrijven waarin gebeurtenissen uit het nabije, roerige verleden van Italië worden gepresenteerd als 'nieuws' en van commentaar worden voorzien.
€ 19,95
 
Levertijd:
Eerst € 39,95
Laptoptas
Stevige, zwarte laptoptas, unisex model.
€ 21,95
 
Levertijd:
Nu in VN
Robert Schumann. Life And Death Of A Musician - John Worthen
Worthen's biografie bevrijdt Schumann van het hardnekkige misverstand dat Robert Schumann gek werd en zichzelf van kant maakte. Voor het eerst wordt Schumann neergezet als een briljante, gepassioneerde, doortastende musicus, een creatieve geest, en componist van de beste muziek van zijn generatie.
€ 24,99
 
Levertijd:
Alleen met de goden - Alex Boogers
Een overweldigende coming-of-age roman, waarin Alex Boogers al zijn thema's laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader.
€ 19,95
 
Levertijd:
Het bestand - Arnon Grunberg
Bestaat er een mooiere, volmaaktere werkelijkheid dan de fysieke werkelijkheid zoals wij die kennen? Voor Lillian, een 'oosterse prinses in een betrekkelijk doorsnee meisjeslichaam', is daar geen twijfel over mogelijk: het ware leven is online - daarbuiten bestaat slechts sociaal wenselijk gedrag.
€ 18,50
 
Levertijd:
Thieves of State - Sarah Hayes
‘Corruptie is als een reukloos dodelijk gas, ongemerkt dringt het binnen,’ schrijft Sarah Chayes in Thieves of State: Why Corruption Threatens Global Security. Het is meer dan alleen een moreel probleem, een humanitaire kwestie of een rem op de economie van een land. Als de corruptie systematisch is, dan ontketent het een rancuneuze woede die gewelddadig extremisme in de hand werkt.
€ 19,49
 
Levertijd:
Kunstkritiek als exact vak? - Rogier Schumacher
'Kunstkritiek als exact vak?' is het vierde deel van de reeks 'Kunstkritiek in Nederland' en is gewijd aan de periode 1960-2005. De jaren dat er veel nieuwe stromingen ontstonden en de kunstkritiek zich soms geen raad wist. Het zou volgens de samensteller Rogier Schumacher ook de tijd zijn waarin de kunstkritiek in dag- en weekbladen ‘vluchtiger en oppervlakkiger’’ zijn geworden. Zou het?
€ 34,50
 
Levertijd:
Vernieling - Tom Kistensen
'Vernieling is een van de beste boeken die ooit in Scandinavië is verschenen. Het is het even ongemakkelijke als adembenemende portret van de ondergang van een man, en het is zo hypnotisch geschreven, dat je met de hoofdpersoon ten onder wilt gaan' Karl Ove Knausgård.
€ 24,99
 
Levertijd:
Nu in VN
The Twilight of Human Rights Law - Eric A. Posner
Voor sommigen is het nieuws over zoveel geweld aanleiding om erop te hameren dat mensenrechter beter moeten worden gewaarborgd. Voor Eric A. Posner, een expert op het gebied van internationaal recht, is dit nieuws echter vooral een bevestiging van wat hij al jarenlang heeft vermoed en nu zeker weet: dat meer afspraken over mensenrechten niet verhindert dat ze continu worden geschonden. In dit boek beschrijft hij zowel een geschiedenis van de wetgeving rondom mensenrechten als een analyse waarom die doorgaans niet werkt.
€ 23,99
 
Levertijd:
Ipad sleeve donkerblauw
Stijlvol en duurzaam tegelijk. De hoezen van reWrap, voor iPad, zijn gemaakt volgens het Cradle to Cradle principe.
€ 29,95
Abonneeprijs € 26,95
Levertijd:
Hallo Muur - Erik Jan Harmens
Vijfentwintig jaar lang dronk schrijver/dichter Erik Jan Harmens 'belachelijk veel'. Hij schreef zijn leven neer in vijfennegentigduizend woorden, schrapte er vijftigduizend en de overgebleven vijfenveertigduizend werden de bestseller 'Hallo muur'. 'Als je drinkt, gaat het leven voor een deel aan je voorbij. Het leven na drank is schel, pijnlijk en reëel.'
€ 19,99
 
Levertijd:
Wat ik mijzelf graag voorhoud - Lieke Marsman
Lieke Marsman legt in Wat ik mijzelf graag voorhoud niet alleen gedachten vast maar ook plaatsen en dagen. Zij trekt ze aan als kledingstukken, om te zien hoe zij voelen, en om ze vervolgens weer achter te laten.
€ 14,50
 
Levertijd:
Kinderjaren in Berlijn rond 1900 - Walter Benjamin
Walter Benjamin roept in dit boek de overdonderende wereldstad van zijn kinderjaren op – een stad op de drempel van een eeuw vol veranderingen en verschrikkingen. Benjamin schreef zijn herinneringen in de jaren 1930, zijn vaderland had hij inmiddels verlaten. In beeldende miniaturen koestert hij het verlangen naar zijn ‘oude’ Duitsland. De provisiekast, een markthal, te laat komen, de telefoon, een tante in een erker: Benjamin exploreert zijn herinneringen aan Berlijn niet om de stad precies te beschrijven, het gaat hem vooral om wat zo’n omgeving met de ontwikkelde fantasie van een jong kind doet.
€ 17,50
 
Levertijd:
The Road to Character - David Brooks
[Engels] David Brooks, de columnist van de New York Times, vindt dat de hedendaagse mens wel een lesje in nederigheid verdient nu hij zo hoog van de toren blaast. Daarom schreef hij ‘The Road to Character’.
€ 22,99
 
Levertijd:
Met andere woorden - Jhumpa Lahiri
Twintig jaar geleden werd Jhumpa Lahiri verliefd op Italië en het Italiaans. Door de jaren heen heeft ze zich de taal eigen gemaakt. Met 'Met andere woorden' schrijft ze voor het eerst in deze aangeleerde taal. Het is Lahiri’s meest persoonlijke boek tot nu toe, het verhaal van een obsessie, een onderdompeling in een nieuwe cultuur, en van een wedergeboorte als schrijfster. Herkenbaar voor iedereen die zich ooit vreemdeling voelde.
€ 17,99
 
Levertijd:
Axis tablet houder zwart
Universele tablet houder en portfolio!
€ 39,95
 
Levertijd:
Eis het onmogelijke - Slavoj Žižek
Met dit boek bewijst hedendaagse filosoof Slavoj Žižek dat hij ook een scherpzinnig cultuurcriticus is. In 34 korte hoofdstukken analyseert hij de betekenis van de meest uiteenlopende actuele onderwerpen, van de financiële crisis en de Arabische Lente tot de opkomst van China en het populisme.
€ 14,95
 
Levertijd:
Over alles en voor iedereen - Christophe Van Gerreway
Sinds 2000 reageert Christophe Van Gerrewey al schrijvend op wat hij leest, ziet en hoort. In honderden kritieken, essays en recensies heeft hij naar woorden gezocht om uit te drukken wat iemand kan voelen, denken, hopen en vrezen. Hij schreef scherpe, eerlijke en vaak humoristische teksten over het werk van anderen schrijvers en kunstenaars, maar ook architecten, filosofen, politici, acteurs, sportlui en hoofdredacteuren.Over alles en voor iedereen is een selectie van vijfenveertig levendige en vaak verrassende stukken.
€ 19,99
 
Levertijd:
Oorlogsenthousiasme. Europa 1900-1918 - Ewoud Kieft
Duizenden van Europa's meest vooraanstaande kunstenaars, schrijvers en wetenschappers waren euforisch toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Om dit mysterie te begrijpen duikt Ewoud Kieft in de levens van een tiental intrigerende oorlogsenthousiastelingen, onder wie Herman Hesse, Sigmund Freud, Vladimir Majakovski en H.G. Wells. Hoe konden zoveel intelligente, vooruitstrevende en sociaal geëngageerde mannen en vrouwen veranderen in militante, oorlog verheerlijkende radicalen?
€ 29,90
 
Levertijd:
Verhandeling over de verdraagzaamheid - Voltaire
Sinds de moordaanslag op de redactie van Charlie Hebdo op 7 januari breekt volgens het tijdschrift Magazine Littéraire één boek alle verkooprecords in Frankrijk. Traité sur la tolérance van Voltaire uit 1763. Als 'Verhandeling over de verdraagzaamheid' is het nu ook in het Nederlands verschenen.
€ 7,90
 
Levertijd:
The Storied Life of A.J. Fikry - Gabrielle Zevin
Boek van de week in editie 10: 'Dit is zo'n zeldzame roman die zoveel tegelijk is. Een psychologische liefdesroman. Een thriller. Een tragikomisch verhaal. (Engelstalig boek)
€ 12,99
 
Levertijd:
Liefde bij wijze van spreken - Yves Petry
Alex Jespers, auteur van een weergaloze succesroman maar inmiddels op zijn retour, beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx.
€ 19,90
 
Levertijd:
On the Run. Fugitive Life in an American City - Alice Goffman
Het Amerikaanse strafsysteem houdt jonge zwarte mannen in een ijzeren greep, zag sociologe Alice Goffman toen ze in een zwarte wijk in Philadelphia woonde. Ze schreef er een etnografische studie over. Na het droge overheidsrapport over Ferguson is 'On the Run' een openbaring.
€ 18,49
 
Levertijd:
Schaarste - Sendil Mulainathan & Eldar Shafir
Het baanbrekende onderzoek naar de gevolgen van schaarste op ons IQ. Gebrek aan tijd, geld en zelfs calorieën neemt dus dusdanig bezit van onze denkvermogen dat er geen ruimte meer is voor andere belangrijke dingen. Dat is waarom het mensen met geldzorgen zelf vaak niet lukt uit die situatie te komen. Het boek 'Schaarste, hoe gebrek aan tijd en ons geld ons gedrag bepalen' werd een bestseller.
€ 22,00
 
Levertijd:
De Israëlische trilogie - Marek Hlasko
Marek Hlasko werd de communistische James Dean genoemd: uiterlijke verwantschap, rebel en een voortijdig einde dat mysterieus blijft. Nam hij nou bewust die fatale combinatie van slaapmiddelen en alcohol in, of was het stomme pech? In ieder geval beantwoordde het aan de lokroep van de zelfmoord in zijn bescheiden oeuvre. 'De Israëlische trilogie' brengt zijn romans 'De tweede hondenmoord', 'Bekeerd in Jaffa' en de novelle 'Ik zal jullie over Esther vertellen' bijeen. Het legt een thematisch accent op het proza dat Hlasko schreef als gekwelde emigrant, als niet-Jood in Israël. Daarmee kom je toch weer op zijn levensfeiten uit.
€ 19,99
 
Levertijd:
Het uitstapje naar Echo Spring - Olivia Laing
Alcoholisme en schrijven gaan vaak samen. Befaamde auteurs als F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Tennessee Williams, John Cheever en Raymond Carver waren allemaal aan de drank. Hun drankzucht duikt her en der op in hun schitterende romans en verhalen. Journaliste Olivia Laing onderzocht waarom auteurs toch zo veel zuipen en schreef er een boek over.
€ 24,90
 
Levertijd:
The Life of Saul Bellow. To Fame and Fortune 1915-1964 - Zachary Leader
Het tweede deel van de biografisch tweeluik over Saul Bellow beschrijft de periode na de publicatie van zijn roman Herzorg in 1964. Herzog bezorgde Bellow bekendheid en rijkdom.
€ 35,99
 
Levertijd:
Deugden van de tafel - Julian Baggini
Eten staat in het centrum van de belangstelling – met culinaire hypes, bestsellers van topchefs en kritische debatten over de voedselindustrie. We willen lekker, gezond en verantwoord eten, niet te veel betalen en hebben weinig tijd. Maar hoe doen we dat: goed eten? Julian Baggini neemt ons mee op een filosofische reis langs onze culinaire gewoonten
€ 24,95
 
Levertijd:
In naam van God - Karen Armstrong
In een reis van de prehistorie tot het heden maakt Armstrong duidelijk dat er naast de kruisvaarder die in de middeleeuwen dood en verderf zaaide en de hedendaagse jihadist, ook altijd een Jezus of een Boeddha is geweest, pleitend voor een rechtvaardige en vredige samenleving.
€ 29,90
 
Levertijd:
Liefde tussen 5 en 7 - Wanda Reisel
Journaliste Liza Wolf komt bij toeval achter het dubbelleven van haar man. Aangeslagen gaat ze naar het Aquarium bij haar in de buurt om in duisternis op dit dilemma te broeden. Wraak is een gerecht dat koud geserveerd wordt, dat weet ze, maar deugt ze zelf eigenlijk wel?
€ 18,99
 
Levertijd:
Grondstoffen - Anneke Brassinga
De nieuwe essay bundel van Anneke Brassinga. In Grondstoffen brengt zij de grondstoffen van de literatuur aan het licht en laat ze de mogelijkheid zien van de taal en de verbeelding. Het maakt niet uit of dingen concreet bestaan, het gaat erom dat ze te overwegen zijn. 'Brassinga maakt, via de omweg van de verbeelding, de werkelijkheid vlietend, onzeker en vrolijk. Spannender kun je het als lezer niet wensen.'
€ 17,50
 
Levertijd:
Wij zullen aan god gelijk zijn - Wessel te Gussinklo
'Wij zullen aan god gelijk zijn' is een beschouwing over de rijkdom, de kwaliteit van een idee, van de eerste vondst waardoor een cultuur een nieuwe sprong, een nieuwe mutatie kan maken. En wat als die nieuwe mutatie ingehaald wordt door andere vondsten, wat als het elan in een cultuur verdwijnt, omdat die voltooid is? Zoals nu in het Westen onze mensenrechtencultuur voltooid is, waar geen richting meer, geen doelen meer, geen avant-gardes meer zijn om het voorbeeld te geven, maar waar de Nieuwe Mens, de homo instrumenticus, met een druk op de knop van de nieuw verworven zintuigen moeiteloos alles binnen bereik heeft. Een groots verhaal in magnifiek proza, fel en emotionerend, over het menselijk bestaan.
€ 22,50
 
Levertijd:
Getting things done - David Allen
Getting things done is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress. Laat dingen niet liggen tot uw inbakje een onoverzichtelijke hoop papieren is en uw hoofd vol zaken zit die u niet mag vergeten, maar regel ze nu! David Allen laat in dit boek zien hoe u uw privéleven en werk met eenvoudige hulpmiddelen zo kunt organiseren, dat in één oogopslag duidelijk wordt wat u waar en wanneer kunt doen. Zo beslist u altijd gemakkelijk wat op dat moment de nuttigste tijdsbesteding is.
€ 24,95
 
Levertijd:
Aquarium - David Vann
De twaalfjarige Caitlin woont samen met haar moeder, die haar geld verdient als havenarbeider, in een klein huis vlak bij het vliegveld van Seattle. Iedere dag bezoekt ze na school het lokale aquarium, terwijl ze wacht tot haar moeder haar ophaalt. Daar ontmoet ze een oude man, die haar liefde voor de vissen lijkt te delen. Doordat hun vriendschappelijke band steeds sterker wordt, komt een duister familiegeheim aan de oppervlakte en dreigt de onvoorwaardelijke liefde tussen Caitlin en haar moeder gevaar te lopen. In elegant en kristalhelder proza volgt de lezer een moedig meisje wier verlangen naar liefde en vergiffenis de beschadigde mensen om haar heen weet te transformeren. Aquarium is een hartverscheurende, maar ook hoopgevende en onvergetelijke roman.
€ 18,90
 
Levertijd:
Economie is geen wetenschap - Bernard Maris
Bernard Maris stond altijd vooraan wanneer het ging om het bekritiseren van economen en het bestaande economische systeem. Net als Thomas Piketty beweerde hij meer geleerd te hebben van grote literaire auteurs dan van bekende economen. In dit boek – zijn laatste voor hij werd omgebracht in de aanslag op Charlie Hebdo – leest hij onze tijd aan de hand van het werk van Michel Houellebecq en in het licht van veelgeciteerde economen als Marx, Friedman en Keynes. Economie is geen wetenschap is scherp en geniaal, en ook bedoeld voor mensen die Houellebecq niet lezen of waarderen.
€ 14,95
 
Levertijd:

 Winkelwagen

Een ogenblik geduld...

Meest bekeken

1
De eerlijke vinder - Stephen King
Een meesterlijke, gruwelijk spannende thriller over een lezer wiens obsessie voor een schrijver veel te ver gaat. Met in de hoofdrol het trio onwaarschijnlijke en zegevierende helden dat King introduceerde in Mr. Mercedes, dat werd genomineerd voor de Edgar Award.
€ 19,99
 
2
Erfschuld - Arnaldur Indridason
Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak – maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?
€ 19,99
 
3
Goethe. Kunstwerk van het leven - Rüdiger Safranski
'Goethe. Kunstwerk van het leven' is niet de eerste biografie van Goethe maar het is zeker de meest gezaghebbende. Rüdiger Safranski is een van de grootste biografen van onze tijd en zijn ongeëvenaarde kennis van en fascinatie met zijn onderwerp zijn al gebleken uit zijn beroemde biografie van Schiller en zijn portret van de vriendschap tussen Schiller en Goethe. Hij baseert zich zo veel mogelijk op de primaire bronnen: het werk zelf, brieven en dagboeken, getuigenissen van tijdgenoten. Het uitzonderlijk rijke leven van Goethe wordt door Safranski op magistrale wijze verbeeld.
€ 44,99
 
4
Het meisje in de trein - Paula Hawkins
Het uiterst originele thrillerdebuut van de Britse journaliste en schrijfster Paula Hawkins is een thriller met een twist, en nog een twist, en met een geweldig hoofdpersonage dat vanuit een trein een misdaad denkt te hebben gezien. Maar: wat moeten we geloven van wat ze ons vertelt? Hawkins confronteert de lezer briljant met zijn vooroordelen over mannen en vrouwen in thrillers, en over daders en slachtoffers, tot aan het allerlaatste verrassende einde toe. Een vernieuwend boek dat je in één nacht uitleest, waarna je toch anders in de trein zit, en anders naar buiten kijkt.
€ 19,95
 
5
Zeldzame Aarden - Sandro Veronesi
Binnen een tijdsbestek van 24 uur verliest een man de controle over zijn gehele leven. Deze man is Pietro Paladini, de statische held uit Kalme chaos, die wij negen jaar later in een omgekeerde situatie tegenkomen, dolend op zoek naar het gewone leven dat hij plotseling is kwijtgeraakt, of - en dat zal zijn ontdekking zijn - dat hij nooit echt heeft gehad.
€ 19,95