Video-opname van het suikerfeest 1998. Imam Ahmed Ali Hadi (in het wit) in gezelschap van o.a. de Utrechtse burgemeester Ivo Opstelten Video-opname van het suikerfeest 1998. Imam Ahmed Ali Hadi (in het wit) in gezelschap van o.a. de Utrechtse burgemeester Ivo Opstelten

De Libische moskee, de spion en Ivo Opstelten

Door Harm Ede Botje
5 april 2011
Leestijd:

De moskee in het Utrechtse Overvecht staat al sinds jaar en dag bekend als ‘de Libische Moskee’. Nu Libië volop in het nieuws is, komt een oude affaire weer naar boven. Een voormalige imam werd uitgezet omdat hij zou hebben gespioneerd voor Khadaffi.

Een cameraploeg van de migrantenzender MTNL kreeg maandag rake klappen toen ze bij de moskee in Overvecht reacties zocht op een bericht in de Volkskrant dat het gebedshuis gefinancierd wordt door het regime van kolonel Mouammar Khadaffi. De defensieve reactie van de moskeegangers is op zijn minst vreemd te noemen. Want het verhaal in de Volkskrant is niet nieuw. Al sinds jaar en dag is bekend dat de moskee nauwe banden onderhoud met Libië.

Cameraploeg van MTNL kreeg maandag rake klappen Cameraploeg van MTNL kreeg maandag rake klappen

Het gebouw werd in 1983 gekocht door de World Islamic Call Society, een zendingsorganisatie die onder toezicht staat van de Libische staat. De moskee fungeerde als informele ambassade van Khadaffi. De Libische imam Ahmed Ali Hadi ontving er ambassadeurs uit het Midden-Oosten en organiseerde een bijeenkomst met een vooraanstaande korangeleerde van de Al Azhar universiteit. ‘Hoe kan ik mijn zoon toestaan Nederlands te leren als ik die taal zelf niet versta,’ zei die geleerde.

Video-opname van het suikerfeest 1998. Imam Ahmed Ali Hadi (in het wit) in gezelschap van o.a. de Utrechtse burgemeester Ivo Opstelten Video-opname van het suikerfeest 1998. Imam Ahmed Ali Hadi (in het wit) in gezelschap van o.a. de Utrechtse burgemeester Ivo Opstelten

Pikant is dat de imam in de jaren ervoor nauwe relaties had opgebouwd met tal van Nederlandse gezagsdragers. Zo sprak de huidige minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (destijds burgemeester van Utrecht) lovende woorden over de imam tijdens een bezoek aan het gebedshuis. De verhouding verkilde abrupt toen de Binnenlandse Veiligheidsdienst Hadi in 1999 ontmaskerde als geheim agent. In een ambtsbericht, waar Vrij Nederland in 2001 uit citeerde schreef de BVD: ‘Zijn functie van imam is slechts een cover. Hij is feitelijk een inlichtingenofficier. Diverse buitenlandse inlichtingendiensten hebben dit bevestigd. Vastgesteld is dat Hadi daadwerkelijk in en vanuit Nederland als zodanig actief is.’ Hadi werd in 2000 het land uit gezet.

De huidige voorzitter Adbelmajid Khairoun liet de Volkskrant weten dat Libië de moskee in Utrecht nog steeds financieel steunt. De vaste lasten worden nog steeds door Tripoli betaald. Het is de vraag hoe het verder moet als het regime in Libië valt. Voorzitter Khairoun deed er in de Volkskrant luchtig over. ‘De WICS blijft bestaan, welk regime Libië ook krijgt.’ Hier lijkt de vader de wens van de gedachte. De zendingsdrang van nieuwe Libische machthebbers zou net zo goed veel minder groot kunnen zijn.

msoudi

Geplaatst door: msoudi21@hotmail.com reacties

en die miljarden euro's Libische geld mag dus een potnat
hoef men niet zooooooo hypocriet
wat mag nl overheid doen mogen ook moskee doen of niet soms

zooooooo hypocriet

Geplaatst door: shuri reacties

msoudi:
kunt u iets duidelijker zijn?
het is een beetje moeilijk reageren zo

Undercover

Geplaatst door: Johan Bosman reacties

Ook de functie van Ivo Opstelten is slechts een cover. In werkelijkhied staat hij aan het hoofd van een volslagen corrupte en criminele organisatie die nederlandse regering heet. Want sinds de aanname van het Pikmeerarrest in 1996 bestaat inmiddels meer dan de helft van alle misdaad in ons land uit overheidscriminaliteit. Daarmee is deze in de criminologie zorgvuldig verzwegen criminaliteitsvorm een grotere bedreiging voor onze samenleving dan alle "gewone" misdaad in ons land bij elkaar. Onderzoek hiernaar is gedaan door hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel, Universiteit van Maastricht. De onbeschaamd plunderende elite in Den Haag en de zwijgende media zijn dus de èchte vijanden van het nederlandse volk. Het nederlandse volk dat de helft van zijn inkomen aan de overheid kwijt is krijgt daar corruptie en misdaad voor terug. Als u even "Googled" op Joris Demmink, hoogste ambtenaar op justitie, zijn chauffeur Dhr. Mosterd, op Baybasin en Joyce Labruyere...komt u er achter wie en wat ons regeert: zware criminelen! Van de ergste soort!

En dit is geschreven door een woest geworden nederlandse piloot.

WERELD REKORD

Geplaatst door: GEEN_ISLAMIET reacties

binnenkort gaat de wereldrekordpoging koran verbranding door!666 personen zullen gezamelijk 666 koranboeken verbranden in het openbaar.fotos en video uiteraard daarna zo snel mogelijk wereldwijd op internet geplaatst en beschikbaar voor allen die het hartsgrondig beu zijn gedomineerd te worden door een ongure bloeddorstige sekte.

EURO-MED

Geplaatst door: rosa reacties

Via EURO-MED krijgen/kregen landen veel geld of werd er veel geld geinvesteerd om zo de vrije markt door te drukken,migratie tegen te gaan en projecten uit te voeren.Ook de VS trainde de elite troepen van landen rondom de Middellandse zee.
met Syrie hebben wij zoals met vele andere landen een nabuurschap met associatie akkoorden die de landen vele voordelen geven. Dit akkoord is nog niet opgeheven met Syrie en bestaat al zeer lang
http://ec.europa.eu/economy_finance/international/neighbourhood_policy/index_nl.htm

Ivi

Geplaatst door: Bas van Stapelberg reacties

Zie ik daar de Corrupte Ivo, deze man is een ja knikker voor de georganiseerde misdaad. Ga eens praten met opsporingsdiensten-zitten met handen in hun haar omtrent de bewezen pedo's in de VVD en de chantage praktijken van dit tuig. De completen opsporing naar de georganiseerde misdaad is door de VVD naar nul gebracht. Dat is realiteit.

[reageren]

Blog

Harm Ede Botje

'De Taliban neemt Uruzgan helemaal niet over'

'De Taliban neemt Uruzgan helemaal niet over'

Interview

Jessica van Geel

Ontvoerd in Jemen

Journalist Judith Spiegel reconstrueerde haar gijzeling in Jemen. 'Het is geen slachtofferboek'

 

Tertium

Zo kan toerisme duurzaam bijdragen aan de Griekse economie

Hoe kan toerisme duurzaam bijdragen aan de Griekse economie?

Column

Ko Colijn

Onderhandelen met Poetin

Een deal met Poetin: is dat Chamberlain, 1938, of meer de Berlijnse Muur, 1961?

Column

Ko Colijn

Woensdrecht revisited

Gaan we weer het Malieveld op, nu de Russen opnieuw kruisraketten op Europa dreigen te richten?

Dit is goed! Ik ontvang graag wekelijks verhalen in mijn inbox

E-mailadres *
Ja, ik wil graag de VN Nieuwsbrief ontvangen

Neem nu een
abonnement
Jaar
Half jaar
Kwartaal
Proef
Papier en digitaal
Alleen digitaal